Google Adsense Nedir ? Google Adsense İle Para Nasıl Kazanılır ? - Teknoyesa | İnternetten Para Kazanmak

En Son

4 Aralık 2018 Salı

Google Adsense Nedir ? Google Adsense İle Para Nasıl Kazanılır ?

Merhaba değerli okurlarım bu yazımda sizlere Google arama motorunun reklam servisi olan Adsense'yi anlatıp sizlere Adsense üzerinde para kazanmaktan bahsedeceğim iyi okumalar.
Google Adsense nedir?


Kısaca bir tanım yapacak olursak Google'ın algoritmasını kendi içinde bir örümcek ağı gibi ördüğü Reklam servisidir.Google'da yaptığınız aramalar sonucu analizler yapılarak sizlere reklamlarda istediğiniz ürünün reklamını veya ilginizi çekebilecek reklam türlerini karşınıza çıkaran reklam servisidir.

Google Adsense İle Nasıl Para Kazanılır ?

Google Adsense ile para kazanmanın mantığı aslında çok basittir öncelikle www.siteadi.com alan adımızı satın alıyoruz.Ardından sitemiz dinamik bir sitemi yoksa statik bir sitemi ona kara verip Search Engine Optimization bazlı içeriğimizi web sitemizde yayınlıyoruz ve böylelikle sitemiz artık ziyaretçi alır hale geliyor.


Gelen ziyaretçilerimiz için site içi dolaşım süresinin yüksek tutmak adına birbirine bağdaşık makalelere başvuruyoruz ve böylelikle hemen çıkma oranı düşüyor.Belirlediğimiz anahtar kelimelerinde Google'da üst sıralara gelip aylık 30 bin ziyaretçi sayısına vardık diyelim.



Sitemizin reklam yerleşmesini uzman birinden yardım alarak yada kendimiz analizler yaparak reklam yerleşimini gerçekleştiriyoruz.Örneğin dekorasyon üzerine statik bir web sitemiz var ve aylık 30 bin ziyaretçi gelip sitemizdeki SEO bazlı makaleleri okuyor.Adsense reklam birimlerinden Feed içi reklamlarını kullanarak makalemizde geçen "masa,sandalye,mutfak,salon,çocuk odası,yemek masası,boya,tahta,matkap" gibi anahtar kelimelerin analizini yaparak gelen ziyaretçilere reklamlarında makale içinde kullandığımız "masa,sandalye,mutfak,salon,çocuk odası,yemek masası,boya,tahta,matkap" gibi ürünleri sunuyor.Bizlerde böylece reklamlardan tık alma oranımızı arttırıp gelir elde ediyoruz.



Şimdi verdiğim örneği değiştirip varsayalım ki bir dinamik web sitesi sahibiyiz.Yapmamız gereken Google Adsense'in "Metin ve Görüntülü Reklamlar" reklam birimini kullanarak sitemizde keyifle dolaşan birinin kendi Google arama sonuçlarındaki analizler soncu görüntülü reklamlar ile karşılaşıp tıklaması bizlere Adsense tarafından kazanç olarak geri döner .Web sitemiz burada bir diğer anlamıyla köprü rolü oynayarak Google reklamları ile Google reklamlarına tıklayabilecek insanların arasında ki köprüdür.Bu makalede sizlere Google Adsense ile Nasıl Para Kazanılır bundan bahsettim umarım beğendiniz iyi günler dilerim.

Blogumda Adsense İle Youtube Üzerinden Para Kazanmayı Daha Önce Anlattığım İçin Tekrar Ele Almak İstemedim Youtube İle İlgili Makaleye Ulaşmak İçin Aşağıdaki Youtube Resmine Tıklayınız.




BU YAZININ ÜZERİNE TIKLAYARAK KOLAY YOLDAN AYDA NASIL 500₺ KAZANABİLİRSİNİZ ONU ÖĞRENİN

1 yorum:

  1. Adsense ile ben de para kazanmaya çalışıyorum. Umarım bir gün Google Adsense para nasıl kazanılır sorusuna herkes yanıt bulabilir. Teşekkürler.

    YanıtlaSil